Domaine Frantz Chagnoleau
ドメーヌ・フランツ・シャニョロー
偉大なるブルゴーニュワインへの情熱から生まれたドメーヌ・フランツ・シャニョローは、若きワインメーカーであるフランツ・シャニョローとキャロライン・ゴン夫妻が2010年に設立しました。オーガニック認証を受けた7ヘクタールの畑を馬で耕し、ピュアなマコネワインを生産しています。ブドウ樹、土壌、自然環境の最良のバランスを目指し、可能な限りありのままのテロワール表現する為にバイオダイナミック栽培も実践しています。ブドウに含まれる糖度と酸が適切なバランスに成熟したタイミングで区画ごとに手摘みで収穫を行い、セラーでは最小限の介入に抑え、天然酵母を使用しフレンチオークの大きな古樽で醸造します。驚くほどリッチで緻密かつ複雑なワインは素晴らしいフィネス備えています。
Born in 2010 from a common passion for the great wines of Burgundy, Domaine Frantz Chagnoleau is the creation of young winemakers Frantz Chagnoleau and Caroline Gon. The couple produce pure, handcrafted, Mâconnais wines from their 7 hectares of certified organic vineyards, many of which are worked by horse. In addition to organic farming, they practice biodynamic winemaking, aiming to achieve the most natural expression possible of their terroirs - the best balance of the vine, the soil, and the environment. Everything is done by hand, with the grapes hand-picked on a plot-by-plot basis, allowing each vine to achieve the appropriate balance of sugar and acidity. In the cellar, there is minimal intervention, with the wines left to ferment in large, used French oak vats and casks with the help of native yeasts. Showing great finesse, the wines are incredibly rich, precise, and complex.