Dalla Valle Vineyards
ダラ・ヴァレ・ヴィンヤーズ
ナパ・ヴァレー、オークヴィル東部の著名な丘陵部に位置するダラ・ヴァレは1986年にナオコ・ダラ・ヴァレと故グスターヴ氏により設立されました。
エステートは高品質のカベルネ・ソーヴィニヨン、カベルネ・フランのワインとして伝説的な地位を確たるものにしました。今日ではナオコ・ダラ・ヴァレ母娘のチームによって運営されており、醸造コンサルタントのミシェル・ローランを始めとしたチームと共にワインを造っています。
植樹面積20エーカー、18もの区画に分かれる畑はオーガニックの認証を獲得しています。シルヴァラード・トレイルの上、400 feetもの高さにあるテラス状の丘陵地からナパ・ヴァレー・フロアを見下ろすダラ・ヴァレ・ヴィンヤーズは2007年よりオーガニック栽培をはじめ、2019年からは、ビオディナミへの転換を始めました。
ワイナリーでは毎年、特定の区画から、3つのワインのみリリース。フラッグシップワインの「マヤ」はマヤ・ヴィンヤードのカベルネ・ソーヴィニヨンと限られた区画のカベルネ・フランをブレンドして造られ、尋常ではないクオリティと個性を放ちます。
Located on the famed eastern hillsides of Oakville, Napa Valley, Dalla Valle was founded in 1986 by Naoko Dalla Valle and her late husband Gustav.
The estate has earned legendary status for the quality of its Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc and is today guided by the mother-and-daughter team of Naoko and Maya Dalla Valle, a gifted winemaker who learned her craft at some of the world’s most iconic wineries. They work alongside an illustrious team that includes Consulting Enologist Michel Rolland.
Certified organic and encompassing just 20 planted acres in 18 different blocks, the Dalla Valle vineyards overlook the Napa Valley floor from a hillside terrace 400 feet above the Silverado Trail and have been farmed organically since 2007. Beginning in 2019, the team began the shift to biodynamic farming.
There are just three estate wines produced each year, from specific vineyard blocks. The flagship wine, “Maya”, is a special blend of Maya’s Vineyard Cabernet Sauvignon and selected blocks of Cabernet Franc - a wine of extraordinary character and complexity.