Kumeu River
クメウ・リヴァー
オークランドから北西に20kmのクメウにクメウ・リヴァーが建てられたのは1944年のこと。ニュージーランドのワイン産業のパイオニアとも評されるブラコヴィッチ家によりその歴史は始まりました。現在ワイナリーは国際的な名声を獲得し、世界一流のワインを造っています。特にシャルドネについては、ブルゴーニュ以外の産地で生み出されるシャルドネの中でも、ベンチマークとなる品質です。
ワイナリーは30haの畑を所有し、砂が主体の粘土質土壌にブドウ樹が植えられています。これらの土壌は地下における保水性が優れており、灌漑の必要がなく根を深くまで張ることができます。これがクメウ・リヴァーのワインのクオリティに重要な役目を果たします。収量は低く抑え、手摘みで丁寧に収穫、白ブドウは全房のままプレスされ、時間や手間暇を掛けられ素晴らしいクオリティのワインに仕上ります。
黒ブドウは除梗され、発酵が始まる前に優しく破砕されます。発酵は畑にいる野生酵母に任せており、培養酵母は一切使用しません。
年を重ねるごとに、テロワールの恵みとブラコヴィッチ家の3世代にわたるワインメイキングの技術と情熱が融合して、クメウ・リヴァーはオールド・ワールドが持つようなエレガンスさを備えた唯一無二のニューワールドワインを世に送り出しています。
ワイナリーは30haの畑を所有し、砂が主体の粘土質土壌にブドウ樹が植えられています。これらの土壌は地下における保水性が優れており、灌漑の必要がなく根を深くまで張ることができます。これがクメウ・リヴァーのワインのクオリティに重要な役目を果たします。収量は低く抑え、手摘みで丁寧に収穫、白ブドウは全房のままプレスされ、時間や手間暇を掛けられ素晴らしいクオリティのワインに仕上ります。
黒ブドウは除梗され、発酵が始まる前に優しく破砕されます。発酵は畑にいる野生酵母に任せており、培養酵母は一切使用しません。
年を重ねるごとに、テロワールの恵みとブラコヴィッチ家の3世代にわたるワインメイキングの技術と情熱が融合して、クメウ・リヴァーはオールド・ワールドが持つようなエレガンスさを備えた唯一無二のニューワールドワインを世に送り出しています。
Located in the small rural settlement of Kumeu, 20 km northwest of Auckland City, Kumeu River Wines was founded in 1944 by the Brajkovich family – highly respected pioneers of the New Zealand wine industry. Today, the estate is internationally recognised as a producer of a range of world-class wines, and a benchmark for non-Burgundy produced Chardonnay.
The estate encompasses 30 hectares of vineyards, which are predominantly clay soils overlying a sandstone base. These soil types retain sufficient water at depth, meaning irrigation is not required - a factor critical to the quality of Kumeu River’s grapes. Yields are kept low, and all fruit is harvested by hand. The white grapes are whole-bunch pressed, which although time consuming, gives the best quality results. The reds are destemmed and crushed gently before fermentation. Relying solely on the array of indigenous yeasts that are present in the vineyard, no commercial yeasts are added.
Vintage after vintage, Kumeu River delivers stunning New World wines with Old World elegance, reflecting the unique combination of environmental influence and the skill and dedication of three generations of the Brajkovich family.
The estate encompasses 30 hectares of vineyards, which are predominantly clay soils overlying a sandstone base. These soil types retain sufficient water at depth, meaning irrigation is not required - a factor critical to the quality of Kumeu River’s grapes. Yields are kept low, and all fruit is harvested by hand. The white grapes are whole-bunch pressed, which although time consuming, gives the best quality results. The reds are destemmed and crushed gently before fermentation. Relying solely on the array of indigenous yeasts that are present in the vineyard, no commercial yeasts are added.
Vintage after vintage, Kumeu River delivers stunning New World wines with Old World elegance, reflecting the unique combination of environmental influence and the skill and dedication of three generations of the Brajkovich family.
Kumeu River / Hunting Hill Pinot Noir 2019
¥8,250
{{#has_saved}}
{{original}}
{{/has_saved}}
Kumeu River / Hunting Hill Chardonnay 2022
¥13,750
{{#has_saved}}
{{original}}
{{/has_saved}}
Kumeu River / Mate's Vineyard Chardonnay 2022
¥14,850
{{#has_saved}}
{{original}}
{{/has_saved}}
Kumeu River / Kumeu Cremant Rose NV
¥8,580
{{#has_saved}}
{{original}}
{{/has_saved}}
Kumeu River / Kumeu Cremant NV
¥7,480
{{#has_saved}}
{{original}}
{{/has_saved}}
Kumeu River / Village Chardonnay 2023
¥3,960
{{#has_saved}}
{{original}}
{{/has_saved}}
Kumeu River / Pinot Gris 2022
¥5,280
{{#has_saved}}
{{original}}
{{/has_saved}}