Olivier Bernstein
オリヴィエ・バーンスタイン
オリヴィエ・バーンスタインは瞬く間に名声を獲得したブルゴーニュの新進気鋭のネゴシアンです。彼のリリースするワインは2007年のファーストリリース以来、数々の高評価を獲得しています。コート・ド・ニュイの7つのグラン・クリュ(シャルム・シャンベルタン、マジ・シャンベルタン、シャンベルタンとシャンベルタン・クロ・ド・ベーズ、クロ・ド・ヴージョ、ボンヌ・マールにクロ・ド・ラ・ロッシュ)に加え、プルミエ・クリュのジュヴレ・シャンベルタン レ・シャンポーがあります。それぞれ生産量が限られた希少なワインです。
オリヴィエはブルゴーニュの数々の偉大な畑を扱う権利を得て(中にはオーナーシップへの関心があるものもあります)絶えずブドウの状態に細心の注意を払っています。どの畑にも自慢の古樹が植わっており、マジ・シャンベルタンの例を見ると80年以上のものも見受けられます。
醸造においては、一部ブドウの梗を残し丁寧に仕込みます。樽の使い方も特別で、クーパー(樽職人)のステファン・シャッサンが、その年のワインの味わいを確認し、キュヴェ毎ににオークの種類や樽の焼き加減などを指定するオーダーメイド式。樽はプルミエ・クリュもグラン・クリュもフレンチの新樽を使用しています。エイジングはボーヌにあるバーンスタインのセラーにて行われます。
オリヴィエはブルゴーニュの数々の偉大な畑を扱う権利を得て(中にはオーナーシップへの関心があるものもあります)絶えずブドウの状態に細心の注意を払っています。どの畑にも自慢の古樹が植わっており、マジ・シャンベルタンの例を見ると80年以上のものも見受けられます。
醸造においては、一部ブドウの梗を残し丁寧に仕込みます。樽の使い方も特別で、クーパー(樽職人)のステファン・シャッサンが、その年のワインの味わいを確認し、キュヴェ毎ににオークの種類や樽の焼き加減などを指定するオーダーメイド式。樽はプルミエ・クリュもグラン・クリュもフレンチの新樽を使用しています。エイジングはボーヌにあるバーンスタインのセラーにて行われます。
Olivier Bernstein has established himself as a super star in Burgundy within an extraordinary short time. His wines are consistently rated amongst the very best in the region, garnering stellar reviews right from the get-go with his project’s first vintage, in 2007. He produces seven exquisite grands crus from the Cote de Nuits: four from Gevrey-Chambertin, specifically Charmes-Chambertin, Mazis-Chambertin, Chambertin and Chambertin Clos de Beze; along with Clos de Vougeot, Bonnes Mares and Clos de la Roche. These are supported by a single 1er Cru wine Gevrey-Chambertin Les Champeaux. Production of each wine is tiny.
Olivier has access to some of the world’s greatest vineyards (with ownership interests in a portion of them) which he manages meticulously year-round. Many of these holdings boast old vines –eighty years and more in the case of the Mazis-Chambertin plot.
During vinification, the wines are handled very lightly, with a good proportion of stems left in to maintain a lively thread throughout. Barrels are custom made, with Master cooper Stephane Chassin visiting following harvest every year to taste Olivier’s different cuvées. He then selects the type of oak and toast levels appropriate for each, depending on their particular profile. The 1er and grand cru wines are matured in 100% new French oak. Aging takes place at the Bernstein headquarters - beautiful reconditioned old cellars in the heart of Beaune.
Sold out
Olivier Bernstein / Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux 2018
¥59,400
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Sold out
Olivier Bernstein / Mazis Chambertin Grand Cru 2018
¥154,000
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Sold out
Olivier Bernstein / Corton Charlemagne Grand Cru 2018
¥104,500
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Sold out
Olivier Bernstein / Corton Charlemagne Grand Cru 2017
¥88,000
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Sold out
Olivier Bernstein / Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux 2019
¥66,000
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Sold out
Olivier Bernstein / Chambolle Musigny 1er Cru Les Lavrottes 2018
¥50,600
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Sold out
Olivier Bernstein / Gevrey Chambertin 1er Cru Les Cazetiers 2018
¥66,000
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Sold out
Olivier Bernstein / Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux 2020
¥88,000
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Sold out
Olivier Bernstein / Charmes Chambertin Grand Cru 2021
¥236,500
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Sold out
Olivier Bernstein / Clos Vougeot Grand Cru 2021
¥236,500
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Sold out
Olivier Bernstein / Mazis Chambertin Grand Cru 2021
¥374,000
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Sold out
Olivier Bernstein / Chambertin Clos de Beze Grand Cru 2021
¥511,500
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Sold out
Olivier Bernstein / Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux 2021
¥132,000
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Sold out
Olivier Bernstein / Chambertin Clos de Beze Grand Cru 2022
¥511,500
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Sold out
Olivier Bernstein / Mazis Chambertin Grand Cru 2022
¥374,000
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Sold out
Olivier Bernstein / Clos Vougeot Grand Cru 2022
¥236,500
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