Domaine Bobinet
ドメーヌ・ボビネ
セバスチャン・ボビネはロワール地方ソミュール地区のダンピエール・シュル・ロワールでワイン造りを続けるボビネ家の8代目です。2002年に1.8ヘクタールの畑とセラーを祖父母より引継ぎワイナリーを設立し、現在畑は4ヘクタールまで拡大しています。
2011年にセバスチャンのパートナーで熟錬のソムリエ、エムリーヌ・カルヴェがドメーヌに参画。ロワール河の岸にある畑ではオーガニック栽培を行い、健全で生き生きとした土壌造りのため環境への倫理を守り最大限の敬意を払っています。重労働を伴いますがこれが最高の結果をもたらすアプローチと確信しています。
白ワインはテュフォーと呼ばれるチョーク土壌に植えられたシュナン・ブランにフォーカスし、赤ワインの主役はカベルネ・フランです(脇役にはグロローとピノー・ドニス)。化学物質や荒々しい機械の使用を避け、可能な限り自然な手法で醸造したワインはソミュール地区のありのままのピュアな姿を表現しています。
Sebastien Bobinet is the eighth generation of a family of winemakers to farm the land at this estate in Dampierre-sur-Loire, located in the Saumur region of the Loire Valley. He established the domaine in 2002, taking over just 1.8 hectares of vines and a cellar from his grandparents. The domaine has since grown to 4 hectares.
In 2011, Sebastian’s partner Emeline Calvez, a trained Sommelier, joined him at the domaine. They tend their vineyards on the banks of the Loire according to principles of organic agriculture, following a moral logic and respect for the environment to promote healthy, living soils. It is a labor-intensive approach, but one that brings the finest results.
Chenin Blanc, grown on chalky Tuffeau soils, is the focus for their white wines, whilst Cabernet Franc (with a supporting cast of Grolleau and Pineau d’Aunis) defines the reds. Vinified in the most natural way possible, avoiding the use of chemicals and harsh machinery, these wines are true and pure expressions of the Saumur region.
2011年にセバスチャンのパートナーで熟錬のソムリエ、エムリーヌ・カルヴェがドメーヌに参画。ロワール河の岸にある畑ではオーガニック栽培を行い、健全で生き生きとした土壌造りのため環境への倫理を守り最大限の敬意を払っています。重労働を伴いますがこれが最高の結果をもたらすアプローチと確信しています。
白ワインはテュフォーと呼ばれるチョーク土壌に植えられたシュナン・ブランにフォーカスし、赤ワインの主役はカベルネ・フランです(脇役にはグロローとピノー・ドニス)。化学物質や荒々しい機械の使用を避け、可能な限り自然な手法で醸造したワインはソミュール地区のありのままのピュアな姿を表現しています。
Sebastien Bobinet is the eighth generation of a family of winemakers to farm the land at this estate in Dampierre-sur-Loire, located in the Saumur region of the Loire Valley. He established the domaine in 2002, taking over just 1.8 hectares of vines and a cellar from his grandparents. The domaine has since grown to 4 hectares.
In 2011, Sebastian’s partner Emeline Calvez, a trained Sommelier, joined him at the domaine. They tend their vineyards on the banks of the Loire according to principles of organic agriculture, following a moral logic and respect for the environment to promote healthy, living soils. It is a labor-intensive approach, but one that brings the finest results.
Chenin Blanc, grown on chalky Tuffeau soils, is the focus for their white wines, whilst Cabernet Franc (with a supporting cast of Grolleau and Pineau d’Aunis) defines the reds. Vinified in the most natural way possible, avoiding the use of chemicals and harsh machinery, these wines are true and pure expressions of the Saumur region.
Domaine Bobinet / Saumur Champigny Ruben 2018
¥4,400
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Domaine Bobinet / Saumur Champigny Les Landes 2016
¥6,380
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Sold out
Domaine Bobinet / Saumur Champigny Hanami 2019
¥3,850
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Domaine Bobinet / Ida 2018
¥11,000
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Domaine Bobinet / Les Gruches 2019
¥8,250
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Sold out
Domaine Bobinet / Saumur Blanc Poil de Lievre 2020
¥3,960
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Domaine Bobinet / Saumur Champigny Hanami 2020
¥3,850
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Domaine Bobinet / Saumur Champigny Echalier 2016
¥14,300
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Domaine Bobinet / Aunis 2022
¥4,840
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Domaine Bobinet / Saumur Blanc Poil de Lievre 2021
¥4,400
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Domaine Bobinet / Piak 2021
¥4,400
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