Jim Barry
ジム・バリー
ジム・バリー・ワインズは1959年にジム、ナンシー・バリー夫妻が南オーストラリア州のクレア・ヴァレー北部郊外に土地を購入したことに始まります。バリー家の名前はヴァレー(谷)に由来します。ジム・バリーの造るリースリングは国際的に高い評価を獲得し、クレア・ヴァレーのリースリングの銘醸地としての地位を確立させました。
ジム・バリーはクレア・ヴァレーでワイン醸造技術を持った初めてのワインメーカーでした。1947年にローズワーシー農業大学で醸造学を修めたジムは、南アフリカの様々なワイナリーで30年近くワインメーカーを勤め上げた後、ジム・バリーでワイン造りをスタートさせました。ファースト・ヴィンテージが造られたのは1974年でした。ジムは2004年にこの世を去り、2代目と3代目が現在家業に携わっており、ピーター・バリーがワイナリーを率いています。
60年もの間、バリー家は南オーストラリアにモザイク状に広がるブドウ畑をワインで表現してきました。畑の土壌構成、気候や斜面の向き、標高などをワインに反映させています。ワイナリーの今日の名声の理由は、彼らが造るプレミアムワインにあります。現在クナワラに2区画35ha、クレア・ヴァレーに17区画320ha畑を所有しています。クレア・ヴァレーは夜の冷え込みと石灰質の豊富な土壌により、リースリングに適したテロワールを形成しており、ジム・バリーはその地域におけるリーディング・プロデューサーです。クレア・ヴァレーのテロワールは上質な酸を内包しており、ワインに骨格と長い熟成ポテンシャルをもたらし、赤ワインも超熟のポテンシャルを備えています。
Jim Barry Wines was founded in 1959 by Jim and Nancy Barry when they purchased a beautiful piece of land on the northern outskirts of the Clare Valley, South Australia. The Barry family name is synonymous with the valley - their drive and community spirit helped shape it as a benchmark producer of world-class riesling and cemented its place as one of Australia’s premier wine regions.
Jim Barry was the very first formally trained winemaker of Clare Valley, graduating from the prestigious Roseworthy Agricultural College with a degree in Oenology back in 1947. He held the position of winemaker at several prominent South Australian wineries for nearly 30 years, before releasing the first vintage of Jim Barry Wines in 1974. Jim passed away in 2004, but the business continues to thrive under the active involvement of the second and third generations, led by the irrepressible Peter Barry.
For 60 years, the Barry family has worked to establish an impressive mosaic of vineyard holdings in South Australia, each unique in soil profile, climate, aspect and elevation. Central to the estate’s fame has been a series of super-premium wines from outstanding vineyard sites. Today, the estate owns two vineyards covering 35 hectares in Coonawara and 320 hectares in the Clare Valley on 17 vineyards. With its nightime temperature-drops and limestone-rich soils, the valley is well-suited to riesling production and Jim Barry Wines are leaders in single-vineyard and micro-bottlings of exceptional parcels of riesling. The Clare Valley terroir also provides the necessary acid and structure to assist long-term cellaring of their wonderful reds.
ジム・バリーはクレア・ヴァレーでワイン醸造技術を持った初めてのワインメーカーでした。1947年にローズワーシー農業大学で醸造学を修めたジムは、南アフリカの様々なワイナリーで30年近くワインメーカーを勤め上げた後、ジム・バリーでワイン造りをスタートさせました。ファースト・ヴィンテージが造られたのは1974年でした。ジムは2004年にこの世を去り、2代目と3代目が現在家業に携わっており、ピーター・バリーがワイナリーを率いています。
60年もの間、バリー家は南オーストラリアにモザイク状に広がるブドウ畑をワインで表現してきました。畑の土壌構成、気候や斜面の向き、標高などをワインに反映させています。ワイナリーの今日の名声の理由は、彼らが造るプレミアムワインにあります。現在クナワラに2区画35ha、クレア・ヴァレーに17区画320ha畑を所有しています。クレア・ヴァレーは夜の冷え込みと石灰質の豊富な土壌により、リースリングに適したテロワールを形成しており、ジム・バリーはその地域におけるリーディング・プロデューサーです。クレア・ヴァレーのテロワールは上質な酸を内包しており、ワインに骨格と長い熟成ポテンシャルをもたらし、赤ワインも超熟のポテンシャルを備えています。
Jim Barry Wines was founded in 1959 by Jim and Nancy Barry when they purchased a beautiful piece of land on the northern outskirts of the Clare Valley, South Australia. The Barry family name is synonymous with the valley - their drive and community spirit helped shape it as a benchmark producer of world-class riesling and cemented its place as one of Australia’s premier wine regions.
Jim Barry was the very first formally trained winemaker of Clare Valley, graduating from the prestigious Roseworthy Agricultural College with a degree in Oenology back in 1947. He held the position of winemaker at several prominent South Australian wineries for nearly 30 years, before releasing the first vintage of Jim Barry Wines in 1974. Jim passed away in 2004, but the business continues to thrive under the active involvement of the second and third generations, led by the irrepressible Peter Barry.
For 60 years, the Barry family has worked to establish an impressive mosaic of vineyard holdings in South Australia, each unique in soil profile, climate, aspect and elevation. Central to the estate’s fame has been a series of super-premium wines from outstanding vineyard sites. Today, the estate owns two vineyards covering 35 hectares in Coonawara and 320 hectares in the Clare Valley on 17 vineyards. With its nightime temperature-drops and limestone-rich soils, the valley is well-suited to riesling production and Jim Barry Wines are leaders in single-vineyard and micro-bottlings of exceptional parcels of riesling. The Clare Valley terroir also provides the necessary acid and structure to assist long-term cellaring of their wonderful reds.
Jim Barry / The Armagh 2015
¥55,000
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Jim Barry / The Armagh 2013
¥49,500
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Jim Barry / Assyrtiko 2017
¥5,500
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Jim Barry / The Armagh 2016
¥55,000
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Jim Barry / The Armagh 2017
¥57,200
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Jim Barry / The Armagh 2008
¥71,500
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Jim Barry / The McRae Wood Shiraz 2019
¥8,580
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Jim Barry / The Lodge Hill Shiraz 2020
¥3,630
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Jim Barry / The Florita Riesling 2022
¥8,140
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Sold out
Jim Barry / The Barry Bros Shiraz Cabernet Sauvignon 2019
¥3,300
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