Quartz Reef
クウォーツ・リーフ
1996年創業のクウォーツ・リーフの名前は、産地に特有のクウォーツ(石英)が豊富な土壌に由来しています。クウォーツ・リーフはセントラル・オタゴのプレミアムワインを造ることに特化しており、瓶内二次発酵のスパークリング、ピノ・ノワールをリリース。オーストリア生まれの才気あふれるワインメーカー、ルーディー・バウワーがワイン醸造を手掛けています。
現在30haを誇るクウォーツ・リーフの畑は、セントラル・オタゴのサブリージョン、ベンディゴに位置します。ここはニュージーランドでも最南のワイン産地で、手つかずの険しい地形が広がる土地です。オーガニック及びビオディナミを実践する生産者で、2011年には、4年にわたるプロセスを経てデメテール(Demeter)のビオディナミ認証を取得しました。正確にビオディナミ農法を行うには、自然との調和を意識した畑の厳格な管理が必要となります。このアプローチは植密度や収量制限を含みますが、こうした努力によって、華やかな芳香をワインから引き出しています。
クウォーツ・リーフの高貴品種ピノ・ノワールは長期熟成を意識して造られており、リリースされてからそのピークを迎えるまで長い時間を要します。これは早飲みが主流のニューワールドのワインの中では通常は見られないこだわりと言えます。
クウォーツ・リーフのスパークリングワインは、その高い熟成ポテンシャルとニュージーランドでも指折りの品質を誇っています。
Founded in 1996 and named for the massive quartz deposit that lies beneath their vineyards, Quartz Reef specialises in premium Central Otago single-estate méthode tradionnelle sparkling and pinot noir, showcasing the winemaking talents of Austrian-born Rudi Bauer.
There are currently 30 hectares under cultivation on the sundrenched slopes of Quartz Reef’s beautiful vineyards in the Bendigo subregion of Central Otago – pristine yet rugged terrain in New Zealand’s southernmost wine-growing district. Practicing organic and biodynamic viticulture, the estate was certified Demeter Biodynamic in 2011 - the culmination of a four-year process. The precise requirements of biodynamic practice demand rigorous attention to farming methods that are in harmony and balance with nature. This holistic approach includes higher plant density and less yield per vine, allowing more intense flavour development.
There are currently 30 hectares under cultivation on the sundrenched slopes of Quartz Reef’s beautiful vineyards in the Bendigo subregion of Central Otago – pristine yet rugged terrain in New Zealand’s southernmost wine-growing district. Practicing organic and biodynamic viticulture, the estate was certified Demeter Biodynamic in 2011 - the culmination of a four-year process. The precise requirements of biodynamic practice demand rigorous attention to farming methods that are in harmony and balance with nature. This holistic approach includes higher plant density and less yield per vine, allowing more intense flavour development.
Quartz Reef’s sublime pinots are made to be aged, and reach their peak many years from release. This is an unusual approach for a winery - New World pinots are generally released and enjoyed soon after bottling.
Quartz Reef’s sparkling wines are considered to be the best in New Zealand and are also made in a style that benefits from aging.
Quartz Reef / Methode Traditionnelle Brut NV
¥7,150
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Quartz Reef / Bendigo Estate Pinot Noir 2017
¥13,200
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Quartz Reef / Bendigo Estate Pinot Noir 2012
¥13,200
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Quartz Reef / Bendigo Estate Pinot Noir 2010
¥13,200
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Sold out
Quartz Reef / The Traveller Pinot Noir 2015
¥4,400
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Quartz Reef / Pinot Noir 2019
¥7,700
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