Bass Phillip
バス・フィリップ
バス・フィリップは、オーストラリアの南東端、サウス・ギプスランドに位置し、1979年にフィリップ・ジョーンズによって設立されました。畑は1993年から有機栽培、2002年からビオディナミで栽培されています。可能な限り人為的な介入を最小限にしています。
サウス・ギプスランドの深いミネラルに富んだ土壌、自然の高い湿度、冷涼な気温は、強烈なフレーバーとアロマ、そして卓越した余韻を生み出しています。セラーでは、ル・シャンベルタン、クロ・サン・ジャック、レ・ザムルーズなどジュヴレ・シャンベルタンの偉大な赤ワインの醸造家として知られるジャン・マリー・フーリエが、自然で伝統的なスタイルでワインを手造りしています。
このワインは、オーストラリアで最も人気のある最高の生産者の一人が造る、力強くも優美な、熟成に耐えるワインです。絶妙なテクスチャーと深い複雑性を持ち、若いうちはタンニンやアルコールが過剰になることはなく、熟成させることで強いミネラルと自然な酸に縁取られた後味に風味の強さが出てきます。
Situated in South Gippsland, in the southeastern corner of Australia, Bass Phillip was established in 1979 by Phillip Jones. This iconic estate specialises in exceptional pinot noir and chardonnay from 14-ha of densely planted estate vineyards, where the fruit is grown without irrigation and cropped at very low levels to achieve the desired flavour development. The vineyards have been organic since 1993 and biodynamic since 2002. Minimal human intervention is practiced wherever possible.
The deep mineral-rich soils, natural high humidity, and cooler temperatures of South Gippsland contribute to intense flavours, aromatics, and exceptional length. In the cellar, the wines are handcrafted in a natural, traditional style by Jean-Marie Fourrier, the famed winemaker of great Gevrey-Chambertin red Burgundies including Le Chambertin, Clos St Jacques and and Les Amoureuses.
These are vibrant yet graceful, age-worthy wines from one of Australia’s best and most sought-after producers. With exquisite texture and profound complexity, they are never excessive in tannins or alcohol in their youth, and with age will develop an intensity of flavour in the finish framed by strong minerality and natural acidity.