Bodegas Muga
ボデガス・ムガ
ボデガス・ムガは1932年、イサック・ムガとアウロラ・カニョにより歴史あるリオハの街アロに設立されました。ボデガス・ムガはリオハにおけるもっとも古い生産者の一つであり、その伝統的なワイン作りは尊敬を集めています。
今日、ムガ家は250haもの畑をリオハ・アルタのオバレンセス山の麓に所有し、さらに150ha分の畑からブドウを購入しています。ムガ家はワイン生産の全ての作業にこだわりを以て係っています。醸造は伝統的な手法で、100%野生酵母を用いており、ろ過はポンプを用いずに自然に行い、ワインにストレスをかけないように留意します。樽の使用はムガの一番の特徴だと言えます、樽職人を雇い、自社内に樽工場を持ち理想的な樽を作り出しているのです。
ボデガス・ムガはリオハにおけるベンチマークともいえる生産者。信念を持ちリオハの土地や伝統を尊重したスタイルを今も守っています。リッチで均整の取れたワインはセラーで最良の状態になるまで熟成され、リリースの時を待ちます。
Founded in 1932 by Isaac Muga and Aurora Caño, and located in the historic Station Quarter of Haro, northern Spain, Bodegas Muga is one of the oldest Rioja producers - traditional and very highly respected.
Today, the Muga family holds 250 hectares of vineyards in the foothills of the Montes Obarenses, within the Rioja Alta subregion. In addition, it has long-standing contracts with the owners of a further 150 hectares. The extended family controls all aspects of production. Vinification is traditional, using 100% indigenous yeasts, and the wines are filtered naturally without the use of harmful pumps that would otherwise strip character. Oak is a hallmark of the Muga winemaking process – the bodega has its own in-house cooperage including a ‘Cubero’ (Master Cooper) and employs a team of barrel makers.
Bodegas Muga is a benchmark in Rioja, faithfully representing traditional Rioja Alta style, year after year.
These are rich and balanced wines always released at their peak of enjoyment from the estates extensive cellars.