Clarisse de Suremain
クラリス・ド・シュルマン
新世代の才能と情熱を持った若いブルゴーニュワイン生産者の一人であるクラリス・ド・シュルマンは、2019 年にサンピニー・レ・マランジュに小さなドメーヌを設立しました。
ブルゴーニュ出身のクラリスは、ヴォルネーとポマールにある古いアリゴテとガメイのブドウの 2 つの小さな区画を購入。現在、彼女はモントリー、ヴォルネー、ポマールの 3 つの区画にまたがる合計 2.5 ヘクタールの畑を所有し、化学薬品などは一切使用しておりません。 彼女は、シャブリ、ペルナン・ヴェルジュレス、ボーヌ、ショレ・レ・ボーヌからブドウを購入し、ワインを造っています。
クラリスは1996年からビオディナミを実践しているエリック・ド・シュルマン(シャトー・ド・モンテリー)の姪ですが、彼女もまた有機農業とビオディナミに強い関心を持っており、有機栽培のブドウのみを使用しています。 セラーでは、彼女のワイン造りは穏やかで、ワインのありのままの表現を感じることができます。
彼女の造る情熱と土地の個性を感じるワインは、信じられないほどのフィネス、軽やかさ、エレガンスを示しています。
One of a new generation of talented and passionate young Burgundian winemakers, Clarisse de Suremain founded her tiny domaine, situated in Sampigny-lès-Maranges, in 2019.
A native of Burgundy, Clarisse originally acquired two small parcels of old Aligoté and Gamay vines located in Volnay and Pommard. Today, her chemical-free and holistic holding totals 2.5ha across three parcels in Monthelie, Volnay, and Pommard. She supplements her tiny estate production by purchasing grapes from Chablis, Pernand-Vergelesses, Beaune, and Chorey-lès-Beaune.
The niece of Eric de Suremain (Château de Monthelie), who has been practicing biodynamics on his family estate since 1996, Clarisse also has a strong interest in organic farming and biodynamics, and only uses organically grown fruit. In the cellar, her winemaking is gentle and low-intervention.
These are serious wines of passion and place, showcasing incredible finesse, lightness, and elegance.