Bella Oaks
名声を誇るラザフォードベンチの歴史的なエステートであるベラ・オークスは40年以上の間良質なカベルネ・ソーヴィニヨンを生み出してきました。ナパ・ヴァレーの黎明期における著名なシングル・ヴィンヤードとして知られています。
2010年、ベラ・オークスは著名なアート・ディレクターであるスザンヌ・ディール・ブースが手にし、ワインと芸術、ナパのコミュニティとカルチャーを融合し、この歴史的ヴィンヤードの保全とリブランディングを進めています。スザンヌはヴィンヤードマネージャーのデイヴィッド・エイブリュー、ワインメーカーのナイジェル・キンズマン、コンサルタントとして醸造家のミッシェル・ロランといった精鋭を揃えワイン造りを行っています。
スザンヌと彼女のチームは、最高レベルの栽培と醸造をスタンダートとしています。オーガニック・ビオディナミ栽培を実践し、畑においては生物多様性をリスペクトしています。2019年にはオーガニック認証であるCCOFを獲得しました。
今日ベラ・オークスは31エーカーの土地を所有し、内12.5エーカーにブドウを植樹、さらに10エーカーの植樹も計画中です。エステートからリリースされるのは「ベラ・オークス・カベルネ・ソーヴィニヨン」の1種類のみ。ミニマリストのワインメーカー、ナイジェル・キンズマンの目指すところはベラ・オークスの土地の個性を最大限に表現したワインー精緻でフレッシュさに溢れ、高い密度とテクスチュアを持つワインーです。
An historic estate situated on the famed Rutherford Bench, Bella Oaks has been a source of celebrated Cabernet Sauvignon for more than 40 years, producing some of Napa Valley’s earliest and most noteworthy single-vineyard Cabernet Sauvignons.
In 2010, Bella Oaks was purchased by arts advocate Suzanne Deal Booth, who seized the opportunity to preserve, restore and invigorate the historic vineyard in a visionary project that represents a seamless integration of wine, art, community, and culture. Working alongside Suzanne is the stella team of Vineyard Manager David Abreu, Winemaker Nigel Kinsman, and Consulting Oenologist Michel Rolland.
Suzanne and her team are committed to farming and winemaking at the highest level. This encompasses the implementation of organic and biodynamic practices, and an emphasis on biodiversity. The estate was certified organic by the CCOF in 2019.
Today Bella Oaks comprises a total of 31 acres, with 12.5 acres under vine and plans for an additional 10 acres to be planted. Just one wine is produced, the Bella Oaks Cabernet Sauvignon. With a philosophy grounded in minimalist winemaking, Winemaker Nigel Kinsman’s goal is to create a wine that is fully expressive of the Bella Oaks site – an outstanding wine of precision, freshness, concentration and texture.