Jauma
ヤウマ
オーストラリアで最も著名なソムリエの一人であるジェームズ・アースキンによって2009年に設立されたヤウマは、南オーストラリア州アデレード・ヒルズのレンズウッドに位置する職人気質の自然派ワイン生産者です。
オーストラリアのナチュラル・ワイン・ムーブメントのパイオニアであるジェームズは、農業の化学工業化とワイン醸造における化学薬品添加の常態化への反動として、彼のブランドを立ち上げました。土地、植物、土壌に対する持続可能な配慮が、ジェームズの哲学の基本です。
彼と彼のチームは、100%有機栽培のブドウからヤウマのワインを造っています。家族所有の40エーカーのヤウマ・ファームにあるワイナリーでは、可能な限り自然な方法でワインが造られます。発酵には野生酵母を使用し、添加物、保存料、濾過は一切使わず、新樽も使用しません。
「自然な仕上がり」の基準であるこれらのワインは、テロワールと個性を自由に表現した、ピュアで生きたワイン。その安定性、明るさ、果実の表現、エレガンスとストラクチャーで名が知られています。
Established in 2009 by James Erskine, one of Australia’s most decorated sommeliers, Jauma is an artisanal natural wine producer located in Lenswood, Adelaide Hills, South Australia.
A pioneer of the Australian natural wine movement, James launched his brand as a reaction to the chemical industrialisation of farming and the normalisation of chemical additions in winemaking. Sustainable care for the land, its plant life and soils are at the forefront of James’ philosophy. He and his team craft the Jauma wines from 100% organically grown grapes. In the winery on the family-owned 40-acre Jauma Farm, the wines are made in the most natural way possible, with manipulation shunned. Fermentations are done with wild yeasts, with no additions, preservatives, or filtration, and no new oak is used.
A benchmark for ‘natural done well’, these are pure and living wines, uninhibited in their portrayal of terroir, and character. They are renowned for their stability, brightness, and fruit expression, coupled with elegance and structure.