Lulu Vigneron
ルル・ヴィニュロン
バイエルン出身の建築家で、パリで20年のキャリアを持つオーナーのルートヴィヒ・ビンダーナゲル(愛称ルル)が2003年に設立した、ポリニー、エトワールに伝説的なAOCシャトー・シャロンの計4ヘクタールを所有するエステートです。
ブルゴーニュとスイスの間にある小さな山間のワイン生産地にあり、牡蠣の化石が豊富な畑では、殺虫剤、化学肥料、重機などを使用せず、有機的かつ持続可能な農法で栽培されています。また、このドメーヌはビオディナミの認証取得を進めています。
「ワインは畑で造られる」をモットーに、ルルのワイン造りは自然なアプローチを徹底し、人的介入を極力しない伝統的なスタイルでワイン造りを行っています。非常に低い温度でゆっくりと発酵させるため、複雑で重層的な深みのあるワインに仕上がります。数量限定の販売です。
Founded in 2003 by owner Ludwig Bindernagel (nickname Lulu), a Bavarian architect with a 20-year career in Paris, the estate holds a total of 4 hectares in Polyny, Etoile and the legendary Château-Chalon.
Located in the small, mountainous wine-growing region between Burgundy and Switzerland, the vineyards are rich in fossilized oysters and are farmed organically and sustainably, with no use of insecticides, chemical fertilizers, or heavy machinery. The estate is also in the process of gaining Biodynamic certification.
With the motto “the wine is made in the vineyard”, Lulu has a completely natural approach to wine making, in a non-intervention traditional style. Fermentations are done slowly at very low temperatures, resulting in complex, layered wines with great depth. Available in limited quantities.