Mignon Boulard
ミニョン・ブラール
マルヌ渓谷の麓、ヴァントゥイユのタンクール村に位置するシャンパーニュ・ミニヨン・ブラールは、1911年創業の小さな家族経営のシャンパーニュ・メゾンである。現在、シリル・ミニョンと妻のエステルが指揮を執っています。
ミニヨン・ブーラールの畑は6.42ヘクタールで、ほとんどが粘土石灰質土壌です。シャルドネ、ピノ・ノワール、ピノ・ムニエ、プティ・メリエが植えられています。環境に配慮した持続可能なブドウ栽培(HVEレベル3認定)を実践し、伝統的な方法で栽培されています。化学薬品は一切使用しません。
セラーでは、伝統的な圧搾機で果実を圧搾し、ゆっくりと果汁を抽出し、アルコール発酵とマロラクティック発酵を行います。濾過は行いません。ブレンド工程では、品種と年数を注意深く混ぜ合わせ、エレガントで繊細、洗練されたハウス・スタイルに忠実な繊細なシャンパーニュを造り出しています。
Located in the hamlet of Tincourt, Venteuil, in the foothills of the Marne Valley, Champagne Mignon-Boulard is a small family champagne house founded in 1911. Today, it is headed by Cyril Mignon and his wife Estelle.
The Mignon-Boulard vineyards comprise 6.42-ha and sit on mostly clay-limestone soils. They are planted with Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier and Petit Meslier. Sustainable viticulture is practiced (Certified HVE – High Environmental Value – Level 3) with a great respect for the environment, and the vines worked in the traditional way. No chemicals are used.
In the cellar, the fruit is pressed in a traditional press to slowly extract the must, which then undergoes two successive fermentations (alcoholic and malolactic). There is no filtration. The blending process entails a careful mixing of varietals and years to produce delcious champagnes faithful to the house style - elegant, subtle and refined.