Weingut Zehnthof Luckert
ヴァインギュート・ツェントホフ・ルッケルト
ウルリッヒとヴォルフガングのルッケルト兄弟とその家族が経営するルッケルトは、ドイツのワイン生産地フランケン地方のズルツフェルト・アム・マインにあります。1970年代に購入されたこのワイナリーは、ツェントホフの町内、1558年に建てられた歴史的中心部にあるかつての倉庫です。
有機栽培 (2009 年から認証) を行っているルッケルトは、貝殻と石灰岩の土壌で17ヘクタールのブドウ園を栽培しており、 4 つのシルヴァーナー品種(黄色、緑、青、赤)すべてを栽培しています。 すべてのブドウ畑の区画はズルツフェルトのみに位置しており、その中にはドイツ全土で最も古いブドウ畑の 1 つである小さなクロイツも含まれており、1875 年に遡る古いブドウの木が植えられています。
セラーでは発酵がゆっくりと行われ、涼しく、自然な雰囲気があり、中性的な木の香りが漂います。 すべてのワインはマロラクティックを経て清澄せずに瓶詰めされます。 常に新鮮で、エレガントな軽さと緊張感があり、深い味わいの層が組み合わされています
Run by brothers Ulrich and Wolfgang Luckert and their families, Luckert is located in Sulzfeld am Main, in the German wine-growing region of Franconia. Purchased in the 1970s, the winery is situated in the Zehnthof, a former tithe house in the historical centre of the town, built in 1558.
Farming organically (certified since 2009), the Luckerts cultivate 17 hectares of vineyards on shell and limestone soils, and grow all four Silvaner varieties: yellow, green, blue and red. All their vineyard plots are located exclusively in Sulzfeld, and include the small Creutz vineyard, one of the oldest producing vineyards in all of Germany, which is planted with ancient vines dating back to 1875.
In the cellar, fermentations are slow, cool, and natural, with elevage in neutral wood. All the wines go through malolactic and are bottled unfined. They are always fresh, with an elegant lightness and tension coupled with layers of deep flavours.