Emidio Pepe
エミディオ・ペペ
1964年に設立されたエミディオ・ペペは、モンテプルチャーノとトレッビアーノ・ダブルッツォの一流生産者です。粘土と石灰岩を豊富に含む土壌が特徴のペペのブドウ畑は、北部のテラモ県の丘陵地帯に位置し、温暖なマイクロクライメイトと良好な日較差に恵まれています。現在、ワイナリーは36エーカーのビオディナミ農法の畑を所有しています。
イタリアにおけるビオディナミ農法のワイン造りのパイオニアであるエミディオの造るワインは精緻なバランスが特徴ですが、畑とセラーの両方で可能な限り人的介入を抑えています。畑での散布は、ビオディナミ農法のプレパラシオン、ホメオパシー用量の銅結晶、および有機農法での制限量をはるかに下回る硫黄に限定されています。ブドウは手摘みで収穫され、手作業で除梗され、手または足で粉砕されます。発酵は土着酵母から自然に行われ、醸造はガラスとコンクリートから成るタンクで行われます。ワイン造りの工程でオーク樽は使用されていません。ワインは未清澄・無濾過で瓶詰めされ、リリースまで熟成されます
エミディオ・ペペの創り出すワインは、イタリアで最も素晴らしく、熟成にふさわしいワインです。白はわずかに金色で、驚くほど複雑です。モンテプルチャーノは、このアペラシオンの他のどのワインよりも大きくて大胆で、チェリー、アニス、野生のハーブの強烈な風味があります。
Founded in 1964, Emidio Pepe is a stellar producer of Montepulciano and Trebbiano d’Abruzzo. Featuring soils rich in clay and limestone, the Pepe vineyards are located in the hills of the northern province of Teramo, and enjoy a mild microclimate and good temperature range. Today, the estate owns 36 acres of biodynamically farmed vineyards.
A pioneer of biodynamic winemaking in Italy, Emidio’s regime is precise, but as low-intervention as possible, both in the vineyard and the cellar. Treatments are limited to biodynamic preprations, homeopathic doses of copper crystals, and sulphur far below organic limits. The grapes are hand-harvested, hand-destemmed, and crushed by hand or foot. Fermentation is spontaneous from indigenous yeasts, and vinification takes place in neutral concrete tanks lined with glass. No oak is used in the winemaking process. The wines are bottled unfined and unfiltered and are aged before release.
These are some of the most stunning, age-worthy wines in Italy. The whites are slightly golden-hued and amazingly complex. The Montepulciano is bigger and bolder than most others from the appellation, with intense flavours of cherry, anise and wild herbs.