Paul Jaboulet Aine (Domaine de La Chapelle)
ポール・ジャブレ・エネ (ドメーヌ・ド・ラ・シャペル)
ローヌ渓谷で最も偉大な名前の1つであるポール・ジャブレ・エネは、1834年にアントワーヌ・ジャブレによって設立され、伝説的なエルミタージュ・ラ・シャペルで最もよく知られており、1961年のヴィンテージはこれまでに作られた最高のワインの1つとして今でも名を馳せています。
2006年にドメーヌはフレイ家に売却されました。ボルドーのシャトー・ラ・ラギューヌでの経験から、フレイ夫妻はジャブレのブドウ畑の素晴らしい可能性を認識しました。現在のオーナー兼ワインメーカーのキャロライン・フレイは、現在オーガニック認証を受けている歴史的な邸宅に新たな命を吹き込みました。ジャブレは、北ローヌ地方に合計120ヘクタールの有機栽培のブドウの木を所有しています。
象徴的なエルミタージュ・ラ・シャペルは、エルミタージュの丘の上にある13世紀の教会にちなんで名付けられ、100%シラーで作られています。それは、丘の上の最高の区画から生産された純粋なシラーの最も優れたワインです。強烈で複雑で、クラシックなスモーキーで肉厚なボケ、フルボディの豊かさ、そして非常に長いフィニッシュがあります。
One of the greatest names in the Rhône Valley, Paul Jaboulet Aine was founded in 1834 by Antoine Jaboulet and is best known for its legendary Hermitage La Chapelle, of which the 1961 vintage still holds the title as one of the greatest wines ever made.
After a period of decline, in 2006 the domaine was sold to the Frey Family. With their experience at Chateau La Lagune in Bordeaux, the Freys recognised the incredible potential of Jaboulet’s vineyards. With her meticulous skills, the current owner and wine maker, Caroline Frey, has brought new life to the historic estate, which is now organic-certified. In total, Jaboulet owns 120 hectares of organically farmed vines across the Northern Rhône.
The iconic Hermitage La Chapelle takes its name from the 13th Century church that sits on top of the hill of Hermitage, and is made from 100% Syrah. It is considered one of the finest examples of pure Syrah, produced from the very best plots on the hill. Intense and complex, it has a classic smoky, meaty boquet, full-bodied richness, and an extraordinarly long finish.