Wirra Wirra Vineyards
ウィラ ウィラ ヴィンヤーズ
南南オーストラリアを代表するマクラーレン・ヴェイルにウィラ・ウィラ・ヴィンヤーズは1894年設立されました。ゴムの木が生い茂る森とブドウ畑に囲まれた土地に美しい石造りのワイナリーを構えています。ワインメーカーを務めるポール・スミスとそのチームは、リッチで骨格のしっかりとした赤ワインに、冷涼気候を活かした素晴らしい白ワインを造っています。
ビオディナミの原理を栽培に用いており、20haを超える畑には主に赤ワイン用品種の古樹が植えられています。白ワイン用のブドウはアデレード・ヒルズの栽培家から購入しており、その冷涼気候で育ったブドウからは高評価のソーヴィニヨン・ブラン、リースリングにシャルドネを生み出しています。
ブドウそのものの純粋さや畑の個性を表現することに重きを置き、「ブドウを輝かせる」という哲学はウィラ・ウィラ・ヴィンヤーズのワイン造りに一貫しています。ワイナリーを象徴する「チャーチ・ブロック」赤ワインブレンドは広く愛されています。土地の個性がグラスの中で鮮やかに華開く、それが見事に造り込まれたウィラ・ウィラ・ヴィンヤーズのワインなのです。
Located in the heart of McLaren Vale, South Australia, Wirra Wirra Vineyards was established in 1894. Nestled among gum trees and surrounded by vines, it is a picturesque ironstone winery with historic cellars. Here, winemaker Paul Smith and his team craft rich, textured McLaren Vale reds and stunning cool-climate whites.
Run following biodynamic principles, the McLaren Vale home vineyard of over 20 hectares is planted in red varietals and boasts a large quantity of old vines. Premium white grapes are sourced from a select band of growers in the Adelaide Hills, a cooler-climate grape growing region, to make the estate’s award-winning sauvignon blanc, riesling and chardonnay.
With a focus on preserving fruit purity and vineyard expression, there is a common theme of ‘letting the fruit shine’ running through the Wirra Wirra winemaking philosophy. Best known for the iconic “Church Block” red blend, all the Wirra Wirra wines are wonderfully site-expressive, bright and lively in the glass.
