Jerome Galeyrand
ジェローム・ガレラン
ロワール地方出身のジェローム・ガレランによって2002年に設立されたこの小さなドメーヌは、ブルゴーニュ地方ジュヴレ・シャンベルタンのブロション村に位置しています。
ジェロームは、コート・ド・ニュイのマルサネ、フィサン、ジュヴレ・シャンベルタン、そしてコート・ド・ニュイ・ヴィラージュに広がる6ヘクタール弱のブドウ畑を耕作しています。ブドウ畑の70%は有機栽培(認証)で、30%は持続可能な栽培で、主にビオディナミ農法を採用しています。農薬は一切使用していません。
ジェロームは毎年、熟練した仲間たちと共に収穫を行っています。収穫は手作業で行われ、厳選と選果が行われます。醸造はジェロームの自宅にある小さなワイナリーで、自然酵母を用いて丁寧に行われます。ジェロームのワインは、オーク樽で熟成させることを一切せず、一切の調整を施さず、すべてオーク樽で熟成されます。SO2の使用も制限されています。
「テロワールの透明性」への揺るぎないこだわりを持つジェロームは、精密さと純粋さを兼ね備えたワインを造り上げます。エレガントで繊細でありながら、並外れたエネルギー、深み、そしてストラクチャーを備えています。生産量は限定されています。
Established in 2002 by Loire native Jérôme Galeyrand, this small domaine is located in the village of Brochon, Gevrey-Chambertin, Burgundy.
Jérôme cultivates just under six hectares of vineyards spread over the Côte de Nuits; in Marsannay, Fixin, Gevrey-Chambertin and the Côtes de Nuits Villages. The viticulture is organic (certified) for 70% of the vineyards and sustainable for 30%, with biodynamics largely practised. All pesticides are strictly eschewed.
Every year Jérôme harvests with a group of well-trained friends. Harvest is done by hand, with careful selection and sorting. Gentle, indigenous-yeast vinification then takes place in a small winery at Jérôme’s home. Never heavily oaked, all his wines are aged in oak barrels, with no adjustments. The use of SO2 is limited.
With an unwavering commitment to ‘terroir transparency’, Jérôme crafts wines of precision and purity – elegant and delicate with remarkable energy, depth and structure. Made in limited quantities.

Jerome Galeyrand / Bourgogne Aligote Les Blanches 2023

Jerome Galeyrand / Cote de Nuits Villages Blanc Vignoy 2023

Jerome Galeyrand / Marsannay Blanc Les Champs Perdrix 2023

Jerome Galeyrand / Cote de Nuits Villages Vieilles Vignes Rouge 2023

Jerome Galeyrand / Marsannay Rouge Est Ouest 2023
